A farsangi időszak jellegzetes étele a fánk. Tápláló, energiadús ugyanakkor nem túl költséges, egyszerű étel, melynek fogyasztával a szervezet elegendő energiatöbblethez jut a böjtöt megelőző időszakban. Manapság számos formáját ismerjük és fogyasztjuk, a hagyományos szalagos fánktól kezdve a túrós, krumplis és egyéb formákban sütött fánkokig.
Himesháza Német Önkormányzata fánkversenyre hívta az érdeklődő közönséget Hutzelsonntag délutánján. A versenyre két kategóriában lehetett nevezni: hagyományos szalagos farsangi fánk és modern fánk kategóriákban. Az otthon elkészített fánkokat szakmai zsűri értékelte, valamint a közönség is szavazhatott a legszebb fánkra. Minden nevező oklevelet kapott, a díjazottak értékes jutalomban részesültek.
A fánkverseny díjazottjai:
Hagyományos farsangi fánk kategória
1. díj: Auth Vincéné
2. díj: Bogos Gyuláné
Modern fánk kategória
1. díj: Wagner Dorottya
2. díj: Beréti Istvánné
3. díj: Wagner Rebeka
Közönségdíj- A legszebb fánk
Rozmer Andrásné
Köszönjük a részvételt és gratulálunk az eredményekhez!